10 saker att göra när uppdragen är färre

10-saker-att-göra-när-uppdragen-är-färre

Sommaren är här och för många av oss egenföretagare kan det betyda att uppdragen börjar tryta och bli färre. Under de senaste två veckorna har jag själv märkt av detta, vilket i sig inte är dåligt, då jag fick lite ledigt i sommarvärmen.

Men som egenföretagare kan det ibland kännas frustrerande att inte kunna fylla sina dagar. Därför har jag tagit fram en lista på 10 saker vi alla kan göra när uppdragen är färre:

 1. Har du uppdaterat din portfolio med dina senaste uppdrag?
 2. Är din redovisning uppdaterad?
 3. Kanske några av dina kontakter med nätverkskontakter behöver färskas upp? Vad sägs om en fika?
 4. Uppdatera beskrivningen av ditt företag på LinkedIn.
 5. Hjälp andra! Om du till exempel är webbdesigner så finns det en grupp på facebook vid namn där personer med mindre kunskap i ämnet ställer frågor. Vem vet, det kan leda till en ny kund?
 6. Blogga! Det kan kännas uppenbart, men har du haft tid med det den senaste tiden?
 7. Lär dig något nytt inom ditt ämne. Något du tänkte att du skulle lära dig mer om när du hade tid. Ja, nu har du den tiden.
 8. Googla runt efter framtida nätverkstillfällen och boka in dig.
 9. Sätt in Google alerts för saker som intresserar dig på webben. Själv har jag en för ”Nätverksfrukost Göteborg”
 10. Eller varför inte ta en paus från ditt företag och gå ut i solen, det är tillåtet. Och om solen är framme som den är nu, så rekommenderar jag det starkt. Glöm bara inte solkrämen. Och om det känns svårt eller känns som om du ”skolkar” från jobbet, så ta med dig en fackbok ut och lär dig något nytt. Då gör du fortfarande något för ditt företag.

Har du några egna tips på vad du underhåller dig med när uppdragen är färre? Skriv gärna en kommentar och dela med dig till oss andra!

En kommentar p “10 saker att göra när uppdragen är färre

 1. Tack för bra tips!

  Ett tips som jag själv tänkt använda mig av är att skriva ner alla kontakter från de visitkort du samlat på dig, i en Excel-fil. Skriv även in en kolumn för att boka in ett möte.
  Här har jag högvis med visitkort;). Sedan har du även färdiga mailadresser för exemplevis nyhetsbrev. Jag lanserar en e-bok i aug-sept, bra att kunna informera om den.
  Fortsatt trevlig sommar!
  Gerd Wallin, coach och författare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *