Att undvika på ”Om oss” sidan

Din ”Om-oss” – sida finns så att din kund ska kunna lära känna dig och ditt företag. Att helt enkelt kunna läsa sig till var de har hamnat. Därför är sidan ett gyllene tillfälle att berätta vilka som står bakom ditt företag och varför det finns. Så slösa inte sidan på fel text.

I månadens nyhetsbrev skrev jag om att ”Skriva en välkomnande Om oss-sida” och vad den bör innehålla. I detta inlägg kan du istället läsa om vad du kan undvika.

om-oss2Du räknar upp dina tjänster igen

Detta är ett klassiskt fel. I tron om att företaget bara är de tjänster de erbjuder så räknar man upp sina tjänster igen. Detta är fel, sluta. Dina kunder har redan läst om dina tjänster och vill nu veta vem du är. Eller åtminstone vem företaget är, står för och varför ni finns. Att berätta om dina tjänster igen är en upprepning både ur sökmotoroptimeringssynpunkt och för kunden. Berätta istället om något som du inte skrivit innan.

Du har bara en en info@-adress

Detta är något som jag själv lärde mig för inte så länge sedan. Kunden, precis som du och jag vill gärna veta vem de mailar. Det är därför bra att ha med namn, yrkestitel och en personlig mail-adress till alla personer som kunden ska kunna nå.

Om du bara har en generell info-adress kan det finnas kunder som inte tar kontakt, då de inte vet vem de mailar. Igen handlar det om att göra det så enkelt som möjligt för din kund att ta kontakt.

Du berättar endast ur ”Vi perspektivet”

Att berätta om dig själv och ditt företag är bra. Det är trots allt det du ska göra här. Men glöm inte bort kunden när du berättar din historia. Försök även här att få in fördelarna för kunden. Det behöver inte vara en stor del av din text. Men påminn gärna kunden om varför de kommit till din sida.

Det var mina tre tips om vad du ska undvika på din ”Om oss – sida”. Hoppas de gav dig några idéer. Om du har egna tips eller vill ha hjälp med hur du ska skriva din sida; kontakta mig gärna eller lämna en kommentar nedan.

En kommentar p “Att undvika på ”Om oss” sidan