Tre tankar om bra mellanrubriker

Mellanrubriken-din-bästa-vän-på-Internet

Om det är något som direkt kan förbättra en text, så är det en bra mellanrubrik. Mellanrubriken verkar vara som gjord för texter på Internet. Då de hjälper oss att överblicka texten för att se om vi vill läsa vidare. Jag vill börja tänka mer på mina egna mellanrubriker, och har därför samlat ihop ett antal tips att dela med mig av.

Tre samlade tankar om mellanrubriker

I mitt senaste nyhetsbrev så skrev jag om hur du kan få din text att flyta genom att först skriva ut dina mellanrubriker. Här följer några extra tips som jag har samlat på mig om vad vi kan tänka på när vi skriver våra mellanrubriker.

Låt dina mellanrubriker berätta en historia med en början, mitten och slut. Då blir det tydligt vad din text handlar om, även för de som skannar.

Se till att dina mellanrubriker passar ihop. Om din första börjar med ett verb, så kan alla göra det. Detta skapar en bra framåtrörelse för den som läser.

Skapa minst en mellanrubrik per skärmvisning. Om dina mellanrubriker drunknar i text så kan din hemsida uppfattas som svårläst.Vilket den såklart inte är.

Hoppas att du uppskattade mina samlade tips. Och kom ihåg, om du har en text som du behöver hjälp med, så skicka mig gärna ett meddelande. Det kostar aldrig något att ställa en fråga.