Skapa ett kontaktfomulär med flera mottagare

Att ha ett kontaktformulär på din webbplats är ett utmärkt sätt för din kund att ta kontakt. Men under min tid som webbdesigner så har jag märkt att många personer undrar vem de egentligen skickar till, när de fyller i formuläret?

Ett sätt att stilla denna undran är såklart att skriva denna information bredvid formuläret. Men om ditt företag innehåller ett antal personer som mailen delas mellan, så fallerar den idén.

Så hur skapar jag fler valbara kontakter?

När jag skapar webbplatser har jag därför börjat lägga in funktionen att kunden själv kan välja vem de vill kontakta på företaget. Med hjälp av en extra rullgardinsmeny i kontaktformuläret kan de göra så.

Då jag har märkt att detta är populärt bland mina kunder, vill jag nu dela med mig till dig som vill göra detsamma på din webbplats. Vill du ha min hjälp, med detta eller annat, är det bara att höra av dig. Jag jobbar både med att bygga och underhålla webbplatser.

I den här tutorialen använder vi Contact form 7, som kan laddas ned gratis hos www.wordpress.org. Följ min första grafiska beskrivning under. När du är klar med ditt kontaktformulär, så kan du visa det på vilken sida du vill genom att ta koden som syns högst upp på kontaktformulärets sida. Hör gärna av dig om något är oklart.

Låt-kunden-välja-kontakt-i-kontaktformuläret

Ladda ner ”Låt-kunden-välja-kontakt-i-kontaktformuläret” som pdf.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *