Skapa intresse i text med fakta

Det här var mitt första nyhetsbrev för året som jag skickade ut den 21 januari 2013. Jag blev ganska nöjd med min ansträngning att få in lite mer bilder. Klicka här för att se hur nyhetsbrevet såg ut. Annars kan du läsa nyhetsbrevets tips här under.

I slutet av förra året höll jag i en miniföreläsning om mina fyra bästa tips för att skapa en intresseväckande text. I dagarna kom jag på att det kanske finns andra som kan vara intresserade. Därför har jag bestämt mig för att dela upp dem i mina fyra nästkommande nyhetsbrev. Och vi börjar från början…

Tips nr 1: Vilka fakta vill du ha med i texten?

För att en text ska skapa intresse bör den innehålla den fakta som din kund letar efter. Därför blir steg nummer vilka fakta din kund är intresserad av. För att få med allt du finner viktigt kan du ställa dig sex frågor:
Vad? Var? När? Vem? Hur? Och Varför? Detta är ett enkelt sätt att få fram din texts innehåll, men kan också vara en bra start till att skapa en struktur till din text.

När du fått fram all din fakta kan du börja rangordna den i den ordning du tror din kund vill läsa, med det viktigaste först. Här kan du också tänka på hur du vill avsluta din text, då slutet kan vara minst lika viktig som början.

Nu när du har kommit fram till vad du vill säga, kan du börja fundera på hur du vill säga det. Något vi tittar på i nästa nyhetsbrev!

Få hjälp att planera din bloggBlogghjälp!

Vill du starta en blogg för ditt företag men är osäker på vad den bör innehålla? Eller hur du ska skriva för att locka läsare?

Då vill jag gärna hjälpa dig med att ta fram en plan, då en aktiv blogg hjälper ditt företag att synas. Läs mer om min stödtjänst för att skapa innehåll till din blogg på min hemsida.

 

5 tips för att välja rätt affärsnätverk

Bloggtips: 5 knep för att välja rätt nätverk

Föreställ dig att du har blivit inbjuden till ett nytt affärsnätverk, eller kanske redan gått som gäst några gånger. Nu är det dags att välja om du vill gå med.

Men att välja ett affärsnätverk kan vara som att välja mellan olika utbildningar. Det finns mycket information att läsa och allt låter bra. Men det är inte förrän efter du har gått med som du vet om du valt rätt. På min nätverksblogg kan du läsa mina 5 tips för att välja nätverket som passar dig.

Tack för att du läste mina tips och lämna gärna en kommentar eller en fråga här under.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *